Kulturarrangementer og Sangaftener 2019-2020

Sangaftener i Galleri Præstegaarden i Frederiks 2019-2020. – Kl. 19.30-21.20.

Med gode og spændende indledere indbyder vi til 7. sæson med sangaftener i Galleri Præstegaarden. Det er den sidste torsdag i måneden, og den personlige fortælling fra indlederne vil også i denne sæson give os fantastiske oplevelser.
Sangaftenerne starter kl. 19.30, en kaffe/vin-pause kl. 20.25-20.40, og aftenen slutter ca. kl. 21.20.
Efter pausen kan deltagerne foreslå sange, og vi er så privilegerede, at Jakob Bjerre igen vil spille til sangene. Der lægges op til et bredt repertoire og en uformel hyggelig stemning.
Man kan selv medbringe forfriskning, hvorfor prisen pr. person kun er 20 kr., der går til vingaver til indledere og pianist. Vin kan købes for 10 kr. pr glas. Alle er velkomne.

AFLYST pga coronavirus – 26/03 2020 Maja Meisner Vendelbo, Skelhøje. Kunstner og lærer – Sangaftenen afholdes i efteråret

Vejledende tilmelding

Studie i Petersborg
“Hvad Søren fik dig til at tage til Rusland?!” Den sætning, i adskillige versioner, har jeg hørt ytret mange mange gange siden den forårsdag tilbage i 2010, hvor jeg besluttede, at jeg ville rejse til Rusland. Jeg ville studere klassisk kunst, det gamle håndværk indenfor tegning og oliemaling. Jeg ville studere på Ruslands ældste kunstakademi. Denne aften bliver en personlig fortælling om de sære, strenge, fantastiske 5 år i smukke Sankt Petersborg, om en anderledes rejse tilbage i tiden til et gammeldags kunstakademi og om mit personlige forhold til den kunst, som jeg forelskede mig i.

På grund af det store deltagerantal beder vi om vejledende tilmelding, så ingen skal gå forgæves, hvis lokalet er fyldt.
Linket til Vejledende tilmelding finder man på hjemmesiden under beskrivelsen af de enkelte sangaftener. 


AFHOLDTE ARRANGEMENTER I 2019-2020

ALT OPTAGET – Torsdag d. 26. september kl. 19.30
”Livet er ikke det værste, man har”
Om Benny Andersen – ved Erik Lindsø –

Pris: 90 kr. inkl. 1 glas vin eller en øl/vand.
Sted: – ÆNDRING – i Galleri Præstegaarden, Nørregade 27, Frederiks, 7470 Karup.
Tilmelding er nødvendig : Der er ikke flere pladser

Erik Lindsø

Erik Lindsø er forfatter og højskolemand og en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere – kendt for med gode historier og humorens bid at sætte tilværelsen under lup. I sit mindeforedrag om Benny Andersen demonstrerer han, hvilken livskraft den danske nationalskjald efterlader til os. Foredraget er en lystrejse i Benny Andersens hjertevarme humor, som den kommer til udtryk i hans digte og sange. Nogle af sangene synges.
Benny Andersen er aldrig nedladende, men altid opladende. Han rakker aldrig ned, han rakker altid op. Han kalder Rosalina for en livsfordobler og siger om hende: “En splint gør ondt et enkelt sted, du gør godt over det hele.” De fleste holder døren på klem, men ikke Benny Andersen: “Jeg vil vente på dig nat og dag, jeg ta’r hele døren af. “En tilhører sagde en gang til ham: ”Det må være utroligt sådan at kunne ryste digte ud af ærmet”. Benny Andersen svarede: ”Du skulle vide, hvor mange ærmer jeg har slidt op ”. Benny Andersen er en sprogfornyer. Benny Andersen er en øjenåbner. En unik sprogsans blandet med en hjertevarm humor har givet ham en poetisk særstatus. Foredraget går på opdagelse i Benny Andersens digte og sange – og nogle af sangene synges.

– 27/10 2019 – Alle pladser er nu optaget –
31/10 2019 Lægerne Katrine Harring Andersen og Sarah V.L. Bendtsen, Frederiks Lægehus

Som praktiserende læge er man en del af alle livets faser. Vi er med fra graviditet og fødsel, gennem opvækst og voksenliv, men også når man bliver ældre og til sidst dør.
Vi følger vores patienters rejse gennem alle disse faser.
En central del af at være praktiserende læge, er at være familielæge, og vi glæder os over muligheden i Frederiks for at følge flere generationer.
Vi ser frem til en sangaften, hvor beboere i Frederiks får mulighed for at møde os uden for konsultationslokalet, og hvor vi kan møde Frederiks.

28/11 2019 Gregers Laigaard, Grønhøj Kro – Morten Korchmuseet – Kartoffeltyskermuseet

Er født og opvokset på Grønhøj Kro, som blev købt af min tipoldefar i 1864. Der kom landbrug til kroen. Til kroen er der stadig jord, som er forpagtet ud. Ligeledes lavede jeg i 2004 på kroens jord en golfbane, som jeg afhændede i 2018. Efter en del ophold i udlandet købte jeg den fredede kro af min familie i 2011. I 2013 etablerede jeg Morten Korchmuseet, som herved blev en del af museumspakken, der bl.a. indeholder Kartoffeltyskermuseet og RAF-mindestuen. I 2013 startede jeg sammen med ildsjæle i lokalsamfundet en etablering af et friplejehjem, som blev færdigt i 2017.

Åbent Galleri de første adventsweekender 30/11+1/12 – 7-8/12 – 14-15/12

Blå vig 40×30

Lisbet Dalgaard Mølgaard holder de tre første adventsweekender i 2019 åbent kl. 11-17 i Galleri Præstegaarden.
Malerier
Vintage
Flot hjemmestrik i Merino og Alpaca uld mm.
Design smykker
Retro ting

30/01 2020 Poul Erik Clausen, Forstander for Havredal Praktiske Uddannelser

Jeg forsøger at leve et liv ud fra en ”væredygtighed”. Jeg tror på, at vi alle indeholder en ressource, som vi har brug for i det liv, vi hver især lever, og at det er ved at sætte dem i spil, at vi finder værdi i vores liv. Ved at være tro mod sig selv, tror jeg på, at vi i fællesskab er bæredygtige.
Få indblik i, hvordan vi arbejder med unge med særlige behov på Havredal Praktiske Uddannelser. Få min vinkel på, hvorfor der er mere end 10 % i hver årgang, der ikke klarer sig eller er klar til det ordinære uddannelsessystem. Hvad er det, der gør, at vi på Havredal Praktiske Uddannelser kan hjælpe 90 % ud på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse?

27/02 2020 Ibrahim Sheikho, frisør og skrædder i Frederiks.

Ibrahim er ny frisør her i Frederiks. Han er kurder og kommer fra Aleppo i Syrien. Han er egentlig ud af en skrædderfamilie, men fandt, at der ikke var brug for så mange skræddere i Danmark, og blev så frisør. Er i 2007 konverteret fra Islam til Kristendommen, men blev derefter forfulgt og flygtede i 2011 med sin kone og fire børn til Danmark . Hans forældre og søster bor stadig i Syrien. Han har en fin frisørsalon, men har også symaskinen i baglokalet.