Ændring af Sangaftener i foråret 2022

Ændring af Sangaftener i foråret 2022

Jubilæet foregår i Galleri Præstegaarden d. 30/3

Jubilæet er stadig flyttet til 30/3. Det bliver den eneste sangaften i foråret, men det foregår i Galleri Præstegaarden og med et begrænset antal pladser, så vi ikke sidder for tæt.

Onsdag d. 30. marts 2022 Kl. 19:30-21:30Gratis Fællessang og fortælling

Michael Møller Andersen, højskolelærer og tidl. elev på Bjergsnæs efterskole vil lede os gennem en aften med masser af sang, hvor nogle også er hans egne.

JubilæumsaftenGratis
Galleri Præstegaarden åbnede i 2012 og havde den første sangaften i 2012.
Dette og et par andre jubilæer vil vi fejre med en gratis aften med sang og glæde.

Alle pladser er optaget
Tilmeldingsfrist: Alle pladser er optaget
Sted: Galleri Præstegaarden, Nørregade 27, Frederiks, 7470 Karup J.
Der tilbydes et gratis glas vin, øl eller vand.

Michael Møller Andersen er uddannet dansk- og musiklærer fra Nørre Nissum Seminarium suppleret med en pædagogisk diplomuddannelse i musik. Han er desuden bachelor i Nordisk Sprog og Litteratur fra Århus Universitet samt certificeret life coach med egen praksis.
Gennem store dele af livet har Michael bevæget sig i efterskole- og højskolemiljøet, både som elev og som lærer. På denne rejse har musikken og sangen altid været et særligt værdifuldt og sammenbindende aktiv, både i forhold til det personlige liv og i forhold til fællesskabet. Fra sin plads ved klaveret har han ledet utallige timers fællessang og andre musikalske indslag med engagement og musikalitet, ligesom han løbende har skrevet musik og sange inden for en række forskellige genrer, heriblandt også sange, som egner sig til fællessang.
Til dette arrangement vil Michael præsentere en blandet buket af sange fra højskolesangbogen, suppleret med sange hentet fra den mere rytmiske tradition. Undervejs vil han fortælle lidt – og så skal vi lære og synge et par af hans egne sange. Vel mødt til en dejlig aften med masser af musikalsk udfoldelse, samvær og sangglæde.

Tidligere arrangementer i sæsonen 2021-2022

Sangaftener i Galleri Præstegaarden i Frederiks 2021-2022. – Kl. 19.30-21.20.

Galleri Præstegaarden er et levende og nutidigt kultursted, hvilket de senere års mange deltagere vidner om.
Den kommende sæson byder igen på forskellige indledere fra lokalområdet. Sangaftenerne i Den Gamle Præstegaard er unikke, da man gennem indledernes fortælling og valg af sange kommer tæt på personen. Gennem fællessangen og den personlige fortælling ser man den forskellighed, vi alle rummer, og alligevel kan vi synge, snakke og være sammen.
Sangaftenerne starter kl. 19.30, en kaffe/vin-pause kl. 20.25-20.40, og aftenen slutter ca. kl. 21.20.
Efter kaffepausen kan deltagerne selv foreslå sange, og vi er så heldige, at Jakob Bjerre igen vil spille til sangene. Der lægges op til et bredt repertoire og en uformel hyggelig stemning.
Man medbringer selv brød, kaffe, øl, vin eller vand, hvorfor prisen pr. person kun er 20 kr., der går til vingaver til indledere og pianist samt lidt til lys, varme og rengøring.
Vin kan købes for 10 kr. pr glas. Alle er velkomne.
Andelskassernes fond område Nord har bevilget Alhedens Borgerforening 50 nye højskolesangbøger og en melodibog, så nu kan vi lære alle de nye sange både her i Galleri Præstegaarden, i Pakhuset og hvor Borgerforeningen ellers har arrangementer.

Tilmelding er nødvendig
På grund af det store deltagerantal beder vi om tilmelding, så ingen skal gå forgæves, hvis lokalet er fyldt. Pga. Coronaen nedsætter vi deltagerantallet til højst 65.
Tilmeldingslinket finder man på hjemmesiden under beskrivelsen af de enkelte sangaftener. 

Studie i Petersborg

“Hvad Søren fik dig til at tage til Rusland?!” Den sætning, i adskillige versioner, har jeg hørt ytret mange mange gange siden den forårsdag tilbage i 2010, hvor jeg besluttede, at jeg ville rejse til Rusland. Jeg ville studere klassisk kunst, det gamle håndværk indenfor tegning og oliemaling. Jeg ville studere på Ruslands ældste kunstakademi. Denne aften bliver en personlig fortælling om de sære, strenge, fantastiske 5 år i smukke Sankt Petersborg, om en anderledes rejse tilbage i tiden til et gammeldags kunstakademi og om mit personlige forhold til den kunst, som jeg forelskede mig i.

Arrangement er afsluttet
Tilmeldingsfrist: Mandag d. 25. oktober

Majas afslutningsudstilling i Sct. Petersborg

Arrangement er afsluttet
Tilmeldingsfrist:
Mandag d. 25. oktober

25/11 2021 Præsentation af 4 nye sange i den nye højskolesangbog

Højskolesangbogens 19. udgave indeholder i alt 601 sange heraf 450 gengangere og 151 nye sange. De nye sange er med til at formidle tanker om og arbejde med nutiden i en oftest ny rytmisk tilgang. De ældre sange giver både en historisk indsigt og bevidsthed, men viser også, at de menneskelige vilkår har været forskellige, medens mennesket i sig selv ikke er så anderledes.
Fire personer har til denne aften valgt en af de nye sange i højskolesangbogen. De vil fortælle om deres tanker og baggrunden for valget. Denne aften er på sin vis en introduktion til den nye højskolesangbog.

Arrangement er afsluttet
Tilmeldingsfrist: Onsdag d. 24. november