Jens Rosendal og Rasmus Skov Borring 27/9

Sangaften 27/9 2018

Jens Rosendal og Rasmus Skov Borring – Fællessang og fortælling
27. september 2018 i Kulturhuset i Frederiks

Da Rasmus Skov Borring i 2011 på sin studierejse i USA komponerede en melodi til en af Jens Rosendals sange var Jens Rosendal 79 år og Rasmus 30 år. Det blev indledningen til inspiration og et samarbejde på tværs af generationerne. Sammen udgav de i 2013 CD’en ’Livets mærke’ med et udvalg af sange, som dels repræsenterer Jens Rosendals forfatterskab gennem tiden – og dels en række af hans nye tekster med musik komponeret af Rasmus. I 2017 fulgte de op med en ny nodebog med materiale fra seks års samarbejde.

Den 23/9 2013 optrådte de her i Galleri Præstegaarden og har siden optrådt på efterskoler, højskoler og mange andre kultursteder over hele Danmark. Derudover har Jens og Rasmus optrådt i USA i Det Danske Kulturcenter i Los Angeles, hvor de var inviteret til at præsentere deres sange.
Denne aften, der pga. større plads foregår i Frederiks Kulturhus, vil blive helt unik med to så fantastiske mennesker. Nærværende og indfølende kan være to gode ord for Jens’ tekster og Rasmus’ melodier, og netop dette vil gøre, at stemningen denne aften bliver helt speciel.

Praktiske oplysninger:
Fællessang og fortælling – To generationer mødes – Jens Rosendal og Rasmus Skov Borring

Tid: Torsdag d. 27. september kl. 19.30 (afslutning ca. kl. 21.30)
Pris: 130 kr. inkl. 1 glas vin eller en øl/vand.
Sted: Kulturhuset i Frederiks (Alhedens Idræts- og Kulturcenter, Trehusevej 7, 7470 Karup J)
Tilmelding:  Tilmeldingsformularen her  – (Evt. mail olem@galleri-pg.dk – eller tlf. 20 23 52 22)
Tilmelding først endelig ved indbetaling på reg. 9255, konto: 2640 081 793. Husk Navn. Eller Mobile Pay på 20 23 52 22.

Jens Rosendal
Digter og forfatter Jens Rosendal (f. 1932) er den nulevende forfatter, der har flest sange repræsenteret i Højskolesangbogen. Han er tidligere højskolelærer på Løgumkloster Højskole og Jaruplund Højskole i Sydslesvig. Han står bl.a. bag forelskelsessangen ”Du kom med alt det der var dig”, der er en af de mest kendte og sungne fællessange i Danmark.  ’Marskens Digter’ fra det sønderjyske er bosat ved Vadehavet, hvor netop mange af hans tekster henter inspiration. Jens Rosendal har gennem sit liv modtaget både ’Den folkelige sangs pris’, ’Sprogforeningens kultur- og sprogpris’ samt kulturprisen ’Den Gyldne Grundtvig’, og senest har han i 2017 modtaget JydskeVestkystens kulturpris for sine poetiske bidrag til højskoletraditionens sange.

Rasmus Skov Borring
Rasmus Skov Borring (f. 1981) er pianist, komponist og foredragsholder, uddannet cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet, og tidligere efterskolelærer på Bjergsnæs Efterskole. Han har udgivet CD’erne ”Den danske sang 1 & 2”, ”PIANO”, ”Livets mærke”, som er blevet til i et samarbejde med Jens Rosendal, og julealbummet ”Merry PIANO Christmas” fra 2015. Rasmus står bl.a. bag tonerne til ”Gi’ os lyset tilbage” – Efterskolernes landsstævnesang 2009, som i 2015 landede på en tredjeplads på DR’s Top 50 over danskernes foretrukne sange.

Galleri Præstegaarden
Det er nu 6. sæson med sangaftener i Galleri Præstegaarden. De fantastiske fortællinger fortsætter i sæsonen 2018-2019 med sangaftener den sidste torsdag i måneden.
Galleri Præstegaarden er et levende og nutidigt kultursted, hvilket de mange deltagere vidner om. De tre aftener I foråret 2018 var der 72, 84 og 74 deltagere med nogle berigende aftener.
Den kommende sæson byder igen på forskellige indledere fra lokalområdet. Sangaftenerne i Den Gamle Præstegaard er unikke, da man gennem indledernes fortælling og valg af sange kommer tæt på personen. Den personlige fortælling får os altid til at lytte. Efter kaffepausen kan man selv foreslå sange, og vi er så heldige, at Jakob Bjerre igen vil spille til sangene. Der lægges op til et bredt repertoire og en uformel hyggelig stemning.

Galleri Præstegaarden v/Lisbet og Ole Mølgaard
Nørregade 27, Frederiks, 7470 Karup – Tlf. 20 23 52 22
olem@galleri-pg.dk – www.Galleri-Praestegaarden.dk